dissabte, 27 d’octubre del 2012

CONFERÈNCIA TONUCCI

Dijous 25 d'octubre vem assistir a una conferència de Francesco Tonucci a L'auditori FAD, al costat del MACBA.


La conferència, dirigida per Miquel Àngel Prats, va ser una gran demostració de moltíssims sabers que, a tots els que treballem o ens formem en l'àmbit de l'educació, ens va fer molt de bé i va ser un petit-gran intent per obrir-nos la ment i fer-nos créixer en allò que som o volem ser.

A continuació us deixaré un petit resum dels temes que es van tractar a la conferència:

Tonnuci a investigat i estudiat durant molt de temps sobre el pensament i el comportament infantil, de fet, al 1991 va dirigir el projecte "La ciutat dels nens".

Entre una immensitat de qüestions, Tonucci aconsella que les ciutats estiguin planificades per als nens, perquè un home sa és fruit d'una gratificant infància.

Com veu als nens avui en relació a la tecnologia?
Segons Tonucci, totes les tecnologies sempre han sigut instruments de gran valor, avui més, en mans de grans "artesans".
Els nens són més competents que la resta d'adults amb aquests instruments tecnològics.
Sobin pensem que la red social substituirà la relació social. La família pot arribar a pensar que "no fa falta sortir ja que ens podem veure per la red social i comunicar-nos i així evitar els perills exteriors" i això és un gran error.

Com està l'escola?
"Mal". Tonucci va respondre així a la pregunta que el senyor Prats li va formular. Afegia, però, que hi ha molt bones escoles i que la educació i l'escola són drets constitucionals, aleshores no és suficient amb tenir només "algunes" bones escoles. L'escola, ara, té més problemes que ahir.

Francesco va afegir altres coses referents a l'escola, com que l'escola, acaba essent per a pocs i que les relacions família - escola estan més deteriorades que mai.

Sobre l'Aula, Tonucci va comentar que li agradaria que les aules desapareixes-in , ja que li semblen gàbies, llocs innaturals i que la manera d'ensenyar no és la més adient ja que, els nens, en menys d'1 minut han de canviar la mentalitat de matemàtiques a català, o de català a anglès, etc.


Quan li van preguntar a Tonucci que significava per a ell ser feliç, va contestar que ser feliç, primer és ser estimat, respectat, escoltat, divertir-se... També ha clarificat que, quan ell parla d'infants es refereix a nens fins als 12 anys, el que vindria sent l'educació primaria. 
En resum, va ser una gran conferència amb una gran persona el qual ens ha ensenyat i ens pot ensenyar més del que qualsevol de nosaltres pot arribar-se a imaginar. 
Gràcies Francesco, gràcies Miquel!



RESUM DE GITIC

A les primeres classes de gitic, abans de conèixer el nostre treball de blog, en Miquel ens va explicar diversos temes dels quals ara en faré un petit resum:

Per començar, ens va explicar que era una pissarra digital i una pissarra digital interactiva, de les quals la diferència més abismal és que una és sensible al tacte (l'interactiva) i l'altre no.
Varem estar descobrint el significat de món analògic i món digital. 
En el món analògic hi intervé la química, la física, la mecànica... es reprodueixen els fenòmens, a diferència del món digital, que no es reprodueixen els fenòmens. 

Ens va explicar que eren els bits, els megas, els bytes, els tipus de vídeos que hi han (vídeo lliçons i vídeo impacte), com funcionaven les primeres calculadores, les televisions, els ordinadors, que és el software, el hardware, la ram, la rom...

Una de les últimes coses que en Miquel ens ha explicat és referent al tema de la web 1.0 i 2.0, tema que em va semblar molt interessant i molt i molt gratificador!

divendres, 19 d’octubre del 2012

PRESENTACIÓ

Benvinguts/des al meu blog! Sóc la Txell, estudiant d'educació primària a la facultat de psicologia, ciències de l'educació i de l'esport blanquerna.
En aquest blog aniré deixant constància de totes les meves inquietuts, reflexions, pensaments, experiències, vivències... respecte a l'assignatura i seminaris.
Espero fer-ho d'allò més bé!!!